Previous Image
Next Image

info heading

info content


  • Location: Brighton, East Sussex
  • Client: Brighton Dome & Brighton Festivals Ltd
  • Architect: Feilden Clegg Bradley Studios
  • Landscape Architect: LT Studio
  • Status: Ongoing

Brighton Dome

LT Studio is working for clients Brighton Dome & Brighton Festival Ltd towards the redevelopment of this historic site.

The Royal Pavilion was originally built between 1803 and 1808 and designed by John Nash. William Porden designed the adjacent Prince Regent’s stables and riding house which is now the Brighton Dome and Corn Exchange Theatre.

The project aims to re-establish the Royal Pavilion Estate as the South-East’s leading arts venue. Central to this is the redevelopment is Brighton Dome and Nash’s garden as the heart of the Estate.

At this stage of the project, the surrounding landscape design looks to link the site together to open up the iconic building and provide improved access to the Dome’s park-wide setting. This includes the assessment and ongoing management of all access points and service yards. The approach to these localised spaces will set a design framework for the future development of the site.

As part of the masterplan, an upper studio theatre cafe bar is proposed which will provide alfresco cafe spaces creating a series of active building frontages along the surrounding facades at the South West corner of the site.

To improve the permeability along the southern façade of the building, an etched glass feature wall with uplighting is proposed to provide visual interest and a mode of wayfinding at the entrance to the service road.