Previous Image
Next Image

info heading

info content


  • Location: Shanghai Expo Site, Shanghai, China
  • Site Area: 9.5ha
  • Client: Private
  • Architect: Wilkinson Eyre Architects
  • Landscape Architect: LT Studio
  • Competition status: Finalist

Shanghai Green Valley

The competition brief was to create a distinctive design concept for the redevelopment zone previously occupied by the Shanghai Expo. Named ‘Green Valley’, the project is a large scale mixed used commercial and office project situated on the axis of the Chinese Pavilion, the showcase of the Expo.

The structure of the landscape form is connected across a series of ground levels. Water features descend into basement ‘parks’ while green open spaces link pedestrian routes at ground, first and second storey level. Sky gardens create viewing platforms into the ‘valley’ below.

The Shanghai Green Valley will be defined by the design of its public realm spaces. Our approach will create a series of dynamic and memorable public spaces appropriate to the importance of the site and the project.